Skip to main content
AbiZadovoljstvo

Storitev Abi je priročna za starše z majhnimi otroci

By 01/09/2023September 29th, 2023No Comments

Kar 8,6 odstotkov posvetov s slovenskimi zdravniki prek storitve Abi z uporabo aplikacij za klepet je s področja pediatrije, s čimer je prihranjen marsikateri obisk z otrokom pri pediatru.

Dobre novice! Odzivi na vprašanja, postavljena s storitvijo Abi prek aplikacij za klepet, so vse hitrejši. Zdravniki so v drugem četrtletju letošnjega leta v povprečju za prvi odgovor potrebovali le dve minuti in 38 sekund. Člani Dr Best ste v tem času zdravnikom pridno postavljali vprašanja (kar 2.838 vprašanj) in ste s storitvijo očitno še vedno zelo zadovoljni – povprečna ocena prejetih odgovorov je namreč 4,56.

Priročnost storitve Abi sicer vse bolj spoznavajo starši z majhnimi otroci, saj si s tem prihranijo marsikateri mučen obisk z otrokom pri pediatru. Vprašanje je mogoče namreč postaviti tudi za družinske člane in prijatelje. Otroci imajo velikokrat težave, pri katerih klinični pregled ni nujno potreben, s slovenskimi zdravniki pa se je s storitvijo Abi mogoče v nekaj minutah povezati tudi prek videoklica.

Oglejte si video, v katerem smo spremljali videoklic s slovenskim zdravnikom. Članica Dr Best je imela težave z otrokom, ki ne more zaspati in se prek Abi o tem posvetovala s pediatrom.

Največ (47 odstotkov) vprašanj je bilo sicer povezanih s splošno medicino, 23 odstotkov jih je bilo iz področja dermatologije (pošljete lahko tudi fotografije znamenj), 9,8 iz področja ortopedije in nato 8,6 iz področja pediatrije.

Največ uporabnikov s pomočjo Abi preverja simptome (34,6 odstotkov), želi potrditev ali dodatne informacije (29,1 odstotka), sledi interpretacija izvidov v 19,5 odstotka primerov ter farmakološki nasvet (11,5 odstotka).