Skip to main content
Critical AdvantageZdravljenje v tujini

Ameriški časnik Newsweek objavil seznam najboljših specialističnih bolnišnic na svetu

Na seznamu ameriškega časnika, ki ga mesečno pregleduje 100 milijonov bralcev, so tudi bolnišnice, kjer so se v zadnjem času zdravili člani Dr Best. Imetniki paketa Critical Advantage se lahko sicer zdravijo v katerikoli izmed klinik na seznamu.

Najboljši onkološki center na svetu po izboru Newsweek je MD Anderson Cancer Center v ameriškem Houstonu. Naši člani, zboleli za rakom, se največkrat odločijo za zdravljenje v španski podružnici ameriškega centra – MD Anderson Madrid, ki je prav tako na Newsweek-ovem seznamu. Ameriška in španska klinika tesno sodelujeta pri prenosu znanja in reševanju najtežjih primerov. Med osmimi najboljšimi klinikami za zdravljenje rakavih obolenj na svetu je sicer kar pet ameriških.

Na sedmem mestu je potem na primer nemška klinika Charité, kjer smo našim članom tudi že uredili zdravljenje. Gre pravzaprav za Berlinski univerzitetni center, ki je povsem v svetovnem vrhu tudi na področjih nevro in srčne kirurgije. Na področju ortopedije, ki je skupaj z onkologijo najpogostejše področje zahtevkov naših članov, pa celo tretja. Druga Berlinska klinika na seznamu najboljših, kjer so se za rakom prav tako zdravili naši člani, je Helios Klinikum.

Klinika Charité v Berlinu je po izboru Newsweek na večih področjih med najboljšimi na svetu.

V naši soseščini deluje onkološki inštitut, ki je po izboru Newsweek med desetimi najboljšimi na svetu, in sicer IEO – Istituto Europeo di Oncologia Milano. Tudi tam so se za rakom naši člani že zdravili. V Milanu je sicer med najboljšimi kar šest tovrstnih klinik.

Milanski onkološki inštitut IEO je po izboru Newsweek najboljša klinika za zdravljenje rakavih obolenj v naši neposredni soseščini.

Med drugim so se naši člani v zadnjem obdobju zdravili tudi v Univerzitetni bolnišnici v Leipzigu, Martini-Klinik am UKE v Hamburgu, v Univerzitetni bolnišnici v Münchenu ter Univerzitetni bolnišnici recshts der Isar, ki je prav tako v Münchenu. Vse so uvrščene na Newsweekov seznam najboljših klinik na svetu. Oglejte si ga na tej povezavi, urejen pa je po specializacijah.

Metodologija, s katero so pri Newsweeku sestavili seznam

Pri Newsweeku so seznam dobili podobno, kot to počnemo sami z družbama Further in Teladoc (ekspertna skupina zdravnikov Best Doctors). Z nemškim podjetjem Statista so izvedli veliko anketo znotraj poklica in vanjo povabili več kot 40.000 zdravnikov, zdravstvenih delavcev ter managerjev in direktorjev bolnišnic iz dvajsetih držav po svetu. Sodelujoči so oddali priporočila iz svojega področja in po želji še iz dodatnega področja po svoji izbiri, pri čemer je imelo slednje manjšo težo. Podatke so zbirali med junijem in avgustom 2021, sebe oz. svoje organizacije niso mogli priporočati.

Do zdravljenja težjih bolezni v najboljših bolnišnicah na seznamu s paketom Critical Advantage

V zavarovalnih pogojih je vključenih 97 odstotkov vseh težjih bolezni, ki med delovno aktivnim prebivalstvom povzročajo predčasno smrt ali trajno delovno nesposobnost. Za zdravljenje v tujini se lahko odločite takoj, ko je bolezen diagnosticirana in seveda tudi, če se je zdravljenje v Sloveniji že začelo. Med težje bolezni v zavarovalnih pogojih štejemo rakasta obolenja, srčno-žilna obolenja, bolezni s področja nevrologije (benigni in maligni tumorji ter ciste v glavi ali na hrbtenjači) in presaditev organa živega darovalca.

Uredimo vse – od naročanja, nastanitve, do potovanja in zdravljenja. Vsi stroški – tudi za spremljevalca/ko po vaši izbiri – pa so kriti iz naslova posebnega zavarovanja in so neodvisni od vašega osnovnega in dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Skrbi zaradi zavarovalnih vsot so odveč, zavarovanje namreč krije do 1.000.000 evrov stroškov zdravljenja letno za paket Standard Critical AdvantageTM in do 2.000.000 evrov letno za paket Premium Critical AdvantageTM. Zavarovanje je ustvarjeno za zagotavljanje najkakovostnejšega zdravljenja v prestižnih mednarodnih ustanovah, vsote pa zasnovane na podlagi obsežnih izkušenj družb Further, Teladoc in AmTrust International.