Skip to main content
Critical AdvantageZdravljenje v tujini

Kje se naši člani, ki zbolijo za rakom, najpogosteje zdravijo?

Center za rakava obolenja MD Anderson v Madridu je sinonim za odličnost pri zdravljenju rakavih obolenj – tako v Španiji kot po Evropi.

Na težjo bolezen, kot je rak, nas težko kaj zares pripravi. Ko zbolimo, vse ostale težave nekako zdrsnejo v ozadje. Takrat se sprašujemo predvsem, kakšne so naše možnosti zdravljenja in kdo nam lahko pri tem najbolje pomaga.

Z uporabo podatkovnih analiz v sodelovanju z družbo Further poiščemo ustreznega strokovnjaka, ki preveri vašo diagnozo. Družba Further pa nato izbere tri najprimernejše centre odličnosti za zdravljenje vaše bolezni na svetu. Skupaj nato pregledamo še preostale dejavnike in se v skladu z vašimi željami odločimo za najboljšo možnost. Nato uredimo vse – od naročanja v klinikah, do letalskih vozovnic, prevozov in nastanitve. Vi se morate na osredotočiti na okrevanje. 

Ko gre za rakava obolenja, se v izboru največkrat pojavi center za rakava obolenja MD Anderson v Madridu. Člani pa se za to možnost tudi največkrat odločijo. Gre pravzaprav za evropsko izpostavo najbolj prepoznanega ameriškega zdravstvenega centra za rakava obolenja z enakim imenom v Houstonu, ki je hkrati eden najuglednejših tovrstnih na svetu. Tam se v okviru teksaške univerze že 76 let ukvarjajo z zdravljenjem, razvojem, izobraževanjem in preventivo v povezavi z rakavimi obolenji.

Center za rakava obolenja MD Anderson v Houstonu.

MD Anderson v Madridu so leta 2000 kot prvo podružnico ameriškega centra, od takrat pa je kot tudi sama postala sinonim za odličnost pri zdravljenju rakavih obolenj – tako v Španiji kot po Evropi. Na kliniki v Madridu je zaposlenih 150 specialistov, v razvoju pa jih podpira več kot 400 strokovnjakov. Z ameriškim centrom, ki na drugi strani zaposluje skoraj 22,000 zdravstvenih delavcev in se prav tako posveča le rakavim obolenjem, pa vsakodnevno sodelujejo pri zdravljenju najbolj zapletenih primerov in razvoju protokolov zdravljenja. Prav klinika v Houstonu je svetovno znana po razvoju najnovejših diagnostičnih tehnik in terapij za zdravljenje raka. V Madridu pa se lahko pohvalijo z razvojem učinkovitih terapij z ugodnejšimi stranskimi učinki, ki zagotavljajo kar najvišjo kvaliteto življenja po premagani bolezni.

https://mdanderson.es/en / https://www.mdanderson.org