Skip to main content
Premium Critical AdvantageZdravljenje v tujiniZgodbe naših članov

Zdravljenje raka ni nujno le sivo in mučno

Naša članica je po presejalni mamografiji prejela sila neprijetno diagnozo raka na dojki. Ob zahtevnem zdravljenju in pogostih potovanjih v Madrid pa potem doživela tudi veliko lepega. Spoznajte zgodbo Danice Horvat, njen pozitiven odnos je namreč vir navdiha.

“Komaj čakam, da greva spet v Madrid”, z iskrenim vzhičenjem pove Danica Horvat, ki v Madrid z možem kmalu potuje že dvanajstič. V Španijo seveda ne odhaja “na plažo”, kot se sama izrazi, pač pa se na kliniki MD Anderson zdravi za rakom na dojki. MD Anderson Madrid – tudi sama med najboljšimi – je sicer evropska podružnica istoimenske najboljše klinike za zdravljenje raka na svetu v ameriškem Houstonu.

Gospe Horvat, ki pred tem sicer ni pogosto potovala, je Madrid močno prirasel k srcu, v vrsto za njeno spremstvo pa sta se odločno postavili tudi njeni hčerki. Potovanje in namestitev namreč krijemo tudi za spremljevalca po izbiri. Gospa Horvat ima paket Premium, z možem sta zato letela v poslovnem razredu in bivala v hotelih najvišje kategorije. “Počutila sem se kot carica”, pravi.

Za diagnozo težje bolezni je izvedela kmalu po svojem dopolnjenem petdesetem letu, ko se je odzvala povabilu na mamografijo v okviru učinkovitega slovenskega presejalnega programa DORA. Takoj je poklicala Dr Best in skupaj smo poiskali tri najprimernejše možnosti za zdravljenje njenega stanja v tujini. V izbiro MD Anderson pa jo je prepričala izkušnja Janija Sušnika, ki jo je v videu prav tako delil z nami.

Gospa Horvat dodaja, da bosta z možem v Španijo sedaj gotovo kdaj potovala tudi na dopust. A o teh stvareh najbolje pripoveduje sama. Zato vas vabimo k poslušanju njene zgodbe. Njen lahkoten in optimističen pristop navdušuje.