Skip to main content
Critical AdvantagePremium Critical Advantage

Paket Premium vključuje korist, ki je ključnega pomena za samostojne podjetnike

S paketom Premium Critical Advantage so skrbi za morebiten izpad dohodka zaradi nezmožnosti opravljanja dejavnosti odveč.

Število primerov rakavih obolenj se žal iz leta v leto povečuje (izjema oz. anomalija je bilo prvo leto epidemije). O tem priča tudi podatek o bolniški odsotnosti zaradi rakavih obolenj. V letu 2001 je bolniško odsotnost zaradi rakavih obolenj koristilo 8.231 delovno aktivnih ljudi, v letu 2021 pa 10.769.

Število izgubljenih delovnih dni zaradi zdravljenja rakavih obolenj je bilo sicer v lanskem letu več kot dvakrat večje kot pred 20 leti (1.152.557 dni leta 2021, leta 2001 pa 470.196 dni), bolniki so bili z dela v povprečju zaradi tega razloga odsotni namreč dvakrat dlje. V lanskem letu v povprečju 107 delovnih dni, torej skoraj pet koledarskih mesecev, podatek za leto 2001 pa je 57 dni. Številka se povečuje tudi zaradi naraščajoče upokojitvene starosti.

Paket Premium Critical AdvantageTM vključuje 20.000 evrov denarnega nadomestila v primeru bolnišničnega zdravljenja v tujini.

Za samostojne podjetnike, ki jih ob nenadni nezmožnosti opravljanja dejavnosti prizadane posledičen izpad dohodka, je tako priporočljiv paket Premium Critical AdvantageTM, pri katerem v primeru bolnišničnega zdravljenja za hujšimi boleznimi v tujini prejmete 20.000 evrov nadomestila. Ta je lahko ob večmesečni nezmožnosti opravljanja dejavnosti ključnega pomena.

To prednost je prepoznal tudi podjetnik Ivan Sušnik, ki se je na kliniki MD Anderson v Madridu zdravil za rakom na debelem črevesju.

Premium Critical AdvantageTM sicer vključuje organizacijo in plačilo zdravljenja v najboljših klinikah po svetu z najvišjimi standardi potovanj in namestitev, drugo ekspertno zdravniško mnenje najboljših zdravnikov ter dostop do slovenskih zdravnikov prek aplikacij za klepet za vsakdanja vprašanja.

vir: Podatkovni portal NIJZ