Skip to main content
Abi

Največ vprašanj naših članov prek aplikacij dobijo dermatologi

Naši člani so vprašanja prek aplikacij za klepet s pomočjo storitve Abi v prvem četrtletju pošiljali specialistom iz 17-ih različnih specializacij.

Prvi trije meseci leta so mimo in spet je čas, da preverimo, kako pridno ste pošiljali vprašanja slovenskim zdravnikom, ki jih z vami povezuje storitev Abi. Dostop do storitve imajo člani paketov Critical Advantage, vprašanja zdravnikom pa pošiljajo prek izbrane aplikacije za klepet ali pa se z njimi povežejo prek videoklica. Ker je mogoče (anonimno) pošiljati tudi fotografije, je zato veliko – oziroma kar največ – vprašanj iz področja dermatologije.

Dermatologiji po številu vprašanj sledi splošna medicina, nato pa specializacije pediatrije, ortopedije in travmatologije, kardiologije, ginekologije in porodništva, gastroenterologije, urologije in otorinolaringologije. Člani postavljajo tudi vprašanja, na katera odgovorijo psihologi, pa potem naprej po vrstnem redu oftalomologi, onkologi, zobozdravniki in pulmologi.

Storitev Abi je nedvomno priročna tudi za nosečnice in novopečene starše – ob pediatrih so na voljo tudi svetovalke za dojenje ter spanje dojenčkov in otrok. Nabor specialistov, ki so na voljo, je torej širok. Primernega specialista pa Abi poišče z umetno-inteligenčnim prepoznavanjem narave vašega vprašanja.

Člani največ vprašanj pošljejo z namenom pomiritve in iskanja dodatnih informacij, veliko jih na primer s pomočjo Abi preverja simptome, iščejo pa tudi interpretacijo rezultatov in nasvete o tem, kam se naj z določenimi problemi obrnejo.

Sicer pa so člani še naprej izrazito zadovoljni s storitvijo. Zadnjih 1500 prejetih odgovorov so namreč ocenili s povprečno oceno 4,57. Odgovore so v povprečju dobili v dveh minutah in enajstih sekundah, na video povezavo pa je bilo povprečno potrebno čakati le dobrih deset minut.