Skip to main content
Critical AdvantageZdravljenje v tujini

Katere so najboljše onkološke klinike v naši bližini?

By 13/09/2022September 20th, 2022No Comments

Naši člani, zboleli za rakavimi obolenji, se zdravijo v najboljših klinikah na svetu. Veliko takšnih pa je tudi v Evropi in v naši soseščini.

Za najboljši onkološki center na svetu sicer velja MD Anderson Cancer Center v ameriškem Houstonu. Naši člani pa se pogosto zdravijo v evropski podružnici MD Anderson v Madridu, ki z američani tesno sodeluje pri prenosu znanja in reševanju najtežjih primerov. Madrid seveda ni v naši neposredni bližini, a vse za udobno potovanje in bivanje je urejeno in krito iz naslova Critical Advantage – za vas in spremljevalca po vaši izbiri. Tam pa bo z vami tudi prevajalec.

MD Anderson Madrid
Video je v španščini – z angleškimi podnapisi.

Zato pa je pri naših zahodnih sosedih prav tako eden najboljših in najbolj prestižnih onkoloških inštitutov na svetu, in sicer v Milanu. Po raziskavi ameriškega časnika Newsweek je IEO (Istituto Europeo di Oncologia) deseta najboljša klinika za zdravljenje rakavih obolenj na svetu in tretja najboljša v Evropi. Tudi tam so se naši člani v organizaciji Dr Best že zdravili. V Milanu je pravzaprav kar šest vrhunskih onkoloških klinik, v Italiji pa so potem še v Neaplju, Rimu, Torinu in Bologni, najbljižje Sloveniji pa v Padovi. Vse so tudi na Newsweekovem seznamu najboljših onkoloških klinik na svetu.

Na sedmem mestu (druga v Evropi) na lestvici Newsweek je potem na primer nemška klinika Charité. Tudi to so naši člani med tremi najprimernejšimi možnostmi, ki jih ponudimo, že izbrali. Gre pravzaprav za berlinski univerzitetni center, ki je povsem v svetovnem vrhu tudi na področjih nevro in srčne kirurgije ter ortopedije. Druga berlinska klinika med najboljšimi, kjer so se za rakom prav tako zdravili naši člani, je Helios Klinikum, sicer pa tudi v nemških univerzitetnih bolnišnicah München, Leipzig in Rechts der Isar (prav tako v Münchenu) ter Martini-Klinik v Hamburgu. V Nemčiji je med najboljšimi onkologijami na svetu pravzaprav cel kup klinik in univerzitetnih bolnišnic. Med drugim v Heidelbergu, Kölnu, Hamburgu, Essenu, Münstru, Regensburgu, Düsseldorfu in Hanovru.

Za najboljšo onkološko kliniko v Evropi in šesto najboljšo na svetu po lestvici Newsweek pa velja Institut Gustave Roussy v južnem predmestju Pariza, ki se imenuje Villejuifv. Med 3.200 zaposlenimi na inštitutu je 570 zdravnikov, kar 1000 pa je zaposlenih v raziskovalnem oddelku. Pariz ima pravzaprav devet svetovno priznanih klinik, v Franciji pa so potem med drugim še v Nancyju, Lyonu in Clerrmont Ferrandu. Z nekaterimi izmed naštetih klinik sodelujemo tesneje, članom Critical Advantage pa zdravljenje organiziramo v vseh najboljših klinikah.

Kako izbiramo najboljše klinike in kako so seznam dobili pri Newsweeku?

Pri Newsweeku so seznam dobili podobno, kot to počnemo sami z družbama Further in Teladoc (ekspertna skupina zdravnikov Best Doctors). Z nemškim podjetjem Statista so izvedli veliko anketo znotraj poklica in vanjo povabili več kot 40.000 zdravnikov, zdravstvenih delavcev ter managerjev in direktorjev bolnišnic iz dvajsetih držav po svetu. Sodelujoči so oddali priporočila iz svojega področja in po želji še iz dodatnega področja po svoji izbiri, pri čemer je imelo slednje manjšo težo. Podatke so zbirali med junijem in avgustom 2021, sebe oz. svoje organizacije niso mogli priporočati.

Seznam najboljših onkoloških klinik časnika Newsweek si oglejte na tej povezavi.