Skip to main content
Abi

Abi še hitreje!

Kaj mislite, kako hitro lahko s storitvijo Abi pridete do odgovora na vsakdanje zdravstveno vprašanje, ki bi ga sicer iskali na Googlu?

Že nekaj časa nismo poročali o podatkih v zvezi z uporabo storitve Abi. To je tista storitev za vsakdanja vprašanja, ki vas prek aplikacij za klepet poveže s slovenskimi zdravniki in je del paketov Critical Advantage. Za klepet z zdravniki lahko uporabite tudi video povezavo, po zaključenem posvetu pa prejmete poročilo.

A nič narobe, podatki so namreč odlični. V prvih treh mesecih letošnjega leta je bil povprečen odzivni čas zdravnikov na postavljeno vprašanje le dve minuti in enaindvajset sekund. Prejete odgovore pa ste ocenili z visoko povprečno oceno 4,67.

Največ vprašanj ste poslali z namenom posveta, pa potem preverjanja simptomov, interpretiranja izvidov in rezultatov, pogosto ste iskali farmakološki nasvet, v manjši meri pa tudi nasvet za napotitev k zdravniku.

V več kot polovici primerov je iz področij splošne medicine, dermatologije , pediatrije, ortopedije in travmatologije, kardiologije, pa potem tudi ginekologije in posvetovanja o dojenju.

Storitev najpogosteje uporabljajo mlajši med 31. in 40. letom, precej pogosteje (v 73,4 odstotkih primerov) pa sprašujejo ženske. Še vedno najpogosteje pa za to uporabljate aplikacijo Viber (51,75%). Abi je sicer mogoče uporabljati na primer tudi z aplikacijama Messenger in WhatsApp ter celo s pošiljanjem SMS sporočil.